Apple iPhone verloren of iPad terugvinden

Is uw Apple iPhone verloren of gestolen? Geef uw hoop niet op!
Wellicht kunt u uw apparaat nog terugvinden.

Steeds meer mensen gebruiken hun smartphone om hun belangrijke gegevens op te slaan.
Het is een kleine moeite om een smartphone te voorzien van een wachtwoord of een andere soort beveiliging. Toch doen veel mensen dit toch niet.
Raakt u uw telefoon kwijt of wordt uw toestel gestolen, dan liggen er plots veel privé gegevens op straat.

Het is in zo een situatie natuurlijk handig dat u meteen uw provider belt en uw simkaart laat blokkeren om verdere kosten te vermijden. Ook is het verstandig dat u een aangifte doet bij de politie.

Hieronder beschrijven wij wat u zelf kunt doen om uw iPhone of  iPad terug te vinden.

Apple voorziet in iCloud de applicatie Find my iPhone, die je helpt verloren iPhone’s en iPads op te sporen. Deze applicatie werkt op alle toestellen die iOS 5 of hoger draaien. Je kunt vanaf een desktop of laptop je geregistreerde toestel aanklikken via de iCloud en Find my iPhone op afstand installeren. Als het verloren toestel nog aan staat, kun je op een kaart zien waar het zich bevindt. Ook kun je een geluid laten afspelen op de telefoon en op het scherm laten verschijnen dat het toestel gerapporteerd staat als verloren. Om problemen te voorkomen kun je de iPhone op afstand op slot zetten en eventueel de inhoud wissen. Toestellen die uitgerust zijn met iOS 6 of hoger kun je nog makkelijker terugvinden via de gesproken richtingaanwijzingen die je recht naar het toestel zouden moeten leiden.

Naast de standaard toepassing van IOS om een verloren telefoon terug te vinden bestaan er ook extra apps die hetzelfde bieden:

GadgetTrak

Als je smartphone vermist of gestolen raakt, kun je vanaf een ander toestel inloggen bij GadgetTrak en het toestel beginnen te volgen. Het is daarnaast mogelijk om een foto van de dief te maken of zelfs een sms te sturen om de dief te lokken.

Dropbox

Ook met Dropbox kunt u verloren toestellen opsporen.

De online interface houdt namelijk alle IP-adressen bij waarmee aangesloten gadgets zijn aangemeld, zodat je via IP-opzoekdiensten een idee krijgt van de locatie van dat toestel.