Apple komt met de nieuwe iPhone 6S

U heeft het vast al rond horen gaan, Apple komt met de nieuwe iPhone 6S. Wij van MobieltjesDokter hebben hier natuurlijk ook van gehoord en het een en ander voor u geïnformeerd over het aanstaande toestel in de iPhone serie.

Apple heeft de pers aangekondigd dat ze van harte welkom zijn op woensdag 9 September. Zeer waarschijnlijk introduceren ze op de genoemde datum de nieuwste iPhone. Het evenement wordt in San Fransisco gehouden, om 19:00 Europese tijd. Op de uitnodiging staat geen info over het evenement, Apple vermeld alleen de plaats en het tijdstip met de zin “Hey Siri, give us a Hint”. Wie de Engelstalige Siri om een deze hint vraagt, krijgt vele ontwijkende antwoorden. “Je zult moeten wachten tot 9 september. Je was zeker zo’n kind dat met kerst naar beneden sloop om de cadeautjes open te maken vroeger, of niet dan?”, is een voorbeeld van de vele reacties van Siri. Velen verwachten dat Apple 9  september de iPhone 6S onthult. Volgens geruchten zou het model hetzelfde blijven met enkele interne verbeteringen, waaronder de camera. Wel gaat Apple een nieuwe kleur toevoegen aan de serie, namelijk: Rosé Goud.

Zo is zeer waarschijnlijk de chip ook veel sneller, en zal het toestel beschikken over een drukgevoelig scherm. Deze technologie is al bekend bij de Apple Watch. Ook beweert de betrouwbare bron, 9to5Mac dat er een 12 megapixel ultra HD-camera in de iPhone 6S komt te zitten. De iPhone 6 en zijn 3 voorgangers doen het nog met 8 megapixels. Ook is de hoogste videoresolutie op de huidige iPhones 1920×1080 pixels. De iPhone 6S en 6S Plus zouden in ultra HD (3840 x 2160 pixels) kunnen filmen. De selfiecamera wordt ook verbeterd met een betere sensor en de mogelijkheid om betere foto’s onder donkere omstandigheden te maken. Daarvoor licht het scherm van de iPhone kort en fel op.

De verkoop van de iPhone 5C wordt ook vanaf 9 september stop gezet volgens 9to5Mac. De 5S , 6 en 6 Plus blijven wel bij Apple verkrijgbaar. De kleinere iPhone 6C zou nog niet klaar zijn voor verkoop.

Vorig jaar introduceerde Apple een nieuw ontwerp bij de iPhone 6. Bovendien ging het schermformaat toen omhoog van 4 naar 4,7 inch. De iPhone 6 Plus kreeg zelfs een 5,5 inch-scherm. Aan het formaat en het ontwerp verandert dit jaar waarschijnlijk niets zoals gebruikelijk bij de S-update van Apple.

Apple zal  ook een sterkere behuizing maken van ander materiaal. De nieuwe iPhones zouden van een veel sterkere soort aluminium gemaakt worden als de voorgangers. Ze gaan naar verluid de 7000 series aluminium gebruiken dat ook bij de Apple Watch is toegepast. Dit is 60% sterker en is gelegerd met zink. Het materiaal wordt ook gebruikt in wedstrijdfietsen voor sporten als wielrennen. Het nieuwe materiaal zorgt er wel voor dat de iPhones zeer waarschijnlijk 2mm dikker worden.

Vorig jaar kregen de iPhones de besproken saffierschermen niet door productieproblemen. Daar in tegen zouden de iPhones dit jaar wel worden uitgerust met het sterkere glas. In ieder geval zal de iPhone 6S Plus saffierglas gebruiken waardoor het scherm minder snel moet krassen en breken. Saffier wordt al gebruikt bij een paar Apple Watch-modellen

Uiteraard gebruikt Apple ook weer een nieuwe processor , het zou gaan om de A9-chip die al geproduceerd wordt door Samsung. Het werkgeheugen van 1GB zou verhoogd worden naar 2GB. De nieuwe iPhone 6S en 6S Plus zullen direct draaien op iOS 9, dat moet zorgen voor een langere accuduur. De update is ook teruggebracht in grootte aangezien er veel problemen ontstonden door de grootte vorig jaar bij de update. Ook zouden er een aantal Apple-apps geüpdatet worden.

Na 9 September zal  Apple zeer waarschijnlijk 9 dagen erna op 18 september de nieuwe iPhones op de markt brengen. Er wordt beweerd dat voorbestellingen al vanaf 11 september geplaatst kunnen worden. Of Nederland bij de eerste landen hoort is nog een twijfelgeval. De tweede ronde van landen volgt meestal een paar weken later.

Er gaan ook al maanden hardnekkige geruchten over de iPhone 6C rond. Het kleinere 4 inch-toestel zou de 5C uit 2013 moeten opvolgen. Het lijkt bijna zeker dat de 6C uitgebracht zal worden aangezien de 5C ook verdwijnt bij Apple. Naar verwachting wordt die nog niet op 9 september gepresenteerd maar zeer waarschijnlijk nog wel in 2015.